16. toukokuuta 2015

Pukuilua ja ompeluhommia

Toukokuussa on aina kaikenlaista juhlaa ja tällä kertaa vietettiin sekä äitienpäivää että isänisän 80-vuotissynttäreitä samaan aikaan. Yritin ainakin pukeutua juhlaan sen arvon mukaisesti... mutta poseerata en valitettavasti osaa.Löysin vapputorilta ihan sattumalta nätin valkoisen perhosmekon, joka ei ollut hinnallakaan pilattu. Alushameen kanssa siitä tuli hieman pöyheämpi ja ainakin itse tykkäsin yhdistelmästä kovasti. Toki toimii ilman alushamettakin.

Lisäsin kokonaisuuteen vielä mustan boleron, sillä äitienpäivä oli melko viileä ja tuulinen. Juhlat vietettiin osittain ulkona, joten en halunnut paleltua... ja takkihan ei tietysti asuun tällä kertaa sopinut.

Helatorstaina oli sitten vuorossa Roihuvuoren Hanami-juhla, johon aioin laittaa yukata. Ilma oli kuitenkin sen verran kylmä, että päätin vaihtaa lämpöisempään tyyliin.Hanamissa oli siis yllä punainen, paksuhko neuletakki, sen alla valkoinen pusero ja lisäksi hame, jossa on kukkia ja perhosia valkoisella pohjalla. Asusteina minulla oli punavalkoinen laukku, joka ei ollut aivan täysin yhteensopiva kaiken muun kanssa, mutta noh... ei se niin vakavaa ole. Päähän laitoin vielä I-chanin valmistaman rusetin. I-chanilla on oma Etsy-kauppa, josta löytyy aina toisinaan kaikkea kivaa. Tällä hetkellä myynnissä näyttäisi olevan Hatsune Miku -pipo.

Tein vapputorilta myös toisen löydön. Mekko sekin. Torilla sitä ei kuitenkaan päässyt sovittamaan, joten silmämääräisesti mentiin... ja niinhän siinä kävi, ettei se ollutkaan sopiva. Vyötäröltä se istui kyllä erinomaisesti, mutta valitettavasti rinnan kohdalta vetoketju ei vain millään mennyt kiinni. Koska palauttaminenkaan ei enää onnistunut, päätin ottaa käyttöön ratkojan ja ompelukoneen.


Lopputuloksena oli hame vaaleanpunaisella vyötärönauhalla. Ajattelin vielä lisätä kokonaisuuteen vaaleanpunaisen rusetin, mutten osannut päättää, mihin kohtaan sen sijoittaisin. Asia jäi siis vielä pohdintaan.

Mekon irti ratkottu yläosa roikkuu tällä hetkellä yksinäisenä henkarissa ja pohdin, mitä sille voisi tehdä. Hieman harkitsin sen leikkaamista kahtia ja vaaleanpunaisen kankaan lisäämistä etuosaan. En tiedä, saisiko siitä sillä tavoin tehtyä istuvan topin. Pitänee tutkia asiaa. Joka tapauksessa olen tyytyväinen, että minulla on nyt ainakin nätti ruskea hamonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!